Veelgestelde vragen

Vanaf 19.15u kun je binnenlopen en om 19.30u starten we het gesprek. We beginnen met een korte uitleg over de gespreksregels en een kennismakingsronde. Als gespreksleiding vinden we het belangrijk dat er ruimte is voor het gevoel van de deelnemers en dat er goede gesprekken kunnen ontstaan. Dit kost wat meer energie, maar levert ook meer op. Meestal beginnen we een supportavond daarom met gespreksoefeningen en vervolgen we met een begeleid groepsgesprek over onderwerpen die met non-monogamie te maken hebben. De inhoud van deze avonden wordt bepaald door de inbreng van de aanwezigen. Om 22:00 eindigt het begeleide deel van het gesprek en praten we nog even na.
Eens in de zoveel tijd organiseren we ook een thema-avond, waar we in gesprek gaan over een vooraf aangekondigd onderwerp. Tijdens deze avonden ligt de focus iets meer op reflectie en discussie.

Abel en Hanne leiden afwisselend van elkaar de gesprekken, maar zijn meestal allebei aanwezig. We zijn twee nogal analytische mensen met een grote interesse in zelfontwikkeling. Inmiddels hebben we ruim vijf jaar een polyamoreuze relatie, waaronder met elkaar. Ook zijn we op dit moment allebei coach in opleiding bij het Europees Instituut in Driebergen.

Bij het zetten van onze eerste, spannende stapjes richting meerdere relaties, kwamen we er al snel achter dat we het soms lastig vonden om begrip en advies te vinden bij monogame vrienden en familie. We merkten dat het erg fijn is om te kunnen praten met een groepje mensen die met hetzelfde bezig zijn als wij. Na een spontaan groepsgesprek, besloten we om vaker bij elkaar te komen. Inmiddels organiseren we al drie jaar bijeenkomsten en heeft onze interesse geleid tot een goed draaiende praatgroep.

We organiseren deze avonden juist zodat mensen hun ervaringen en gevoelens kunnen delen, dus als je twijfels hebt zijn deze ook welkom. Een luisterend oor van mensen die ook een zoektocht hebben gemaakt, kan soms heel erg helpen.
Zelf organiseren we (op dit moment) geen borrels. Als je op zoek bent naar borrels, picknicks of andere activiteiten, kijk dan vooral bij onze collega's van Polyborrel Nijmegen. Als je wil weten wat er nog meer wordt georganiseerd in Nijmegen, dan refereren we je naar de website van Polyamorie Nijmegen. Polyamorie Nijmegen onderhoudt contact met alle plaatselijke organisaties die activiteiten organiseren voor mensen die willen praten over polyamorie, non-monogamie en andere alternatieve relatievormen.
De avonden vinden plaats in huiselijke sfeer, in Nijmegen. We kiezen er dus expres voor om niet af te spreken in een openbare locatie (café, zaal, etc).

Samen met de gespreksleiders zijn we met maximaal 11 mensen. In onze ervaring is dit een goede balans tussen genoeg inbreng om de avond te vullen, maar ook genoeg ruimte voor iedereen om hun verhaal kwijt te kunnen.

Nee, dat is zeker niet nodig. Omdat de groep zo klein is, is het niet nodig om kaartjes te controleren. Helaas kunnen we deze tekst niet verwijderen van de ticket-tekst.

We vinden inclusiviteit ontzettend belangrijk en doen erg ons best om onze bijeenkomsten prettig te maken voor iedereen. Dus ongeacht je gender, seksualiteit, huidskleur, afkomst, leeftijd, relatievorm, ervaring, geloofsovertuiging, ... mag je zijn wie je bent. Helaas hebben we op dit moment enkel beschikking over een ruimte waar je alleen kunt komen via twee trappen zonder traplift.

Zeker! Samen met de andere Nijmeegse organisatoren hebben we een geheime facebookgroep. Je kunt een bericht sturen aan de beheerders van de Facebookpagina van Polyamorie Nijmegen. Als je hierbij het e-mailadres vermeld dat is gekoppeld aan je Facebook-account, dan voegen zij je toe.
Wat leuk dat je bezig bent met polyamorie onder de aandacht brengen. Onze praatgroep is echt bedoeld voor het delen van ervaringen tussen non-monogamisten. Dat kan alleen in een veilige ruimte waarin geheimhouding centraal staat. Je mag hierbij aansluiten, maar je moet jezelf en je motivatie wel bekend maken van tevoren. Je mag geen aantekeningen of opnamen maken, je mag geen situatieschetsen gebruiken achteraf en je mag individuen niet benaderen voor interviews. Een oproep doen mag wel. Je wordt verwacht deel te nemen als persoon. Verkapte interviews zijn niet toegestaan. Wil je overleggen? Neem even contact op voor overleg.

Although we are both fluent in English, not all of our participants understand English. Therefore, in principle, our evenings are completely in Dutch. This means that as long as you can understand Dutch and you feel like you will be able to participate well enough in a Dutch environment, you are very welcome to join. If you then prefer to speak English yourself, that's definitely an option.

However, if you feel like you won't be able to comprehend what the other participants are saying without us translating, then participating is probably unwise. We're contemplating the option of hosting some evenings completely in English in the future.