Links

Meer weten over non-monogamie en polyamorie?

Communities en Advies

Polyamorie Nijmegen  (activiteiten en facebook-groep)
Polyamorie Nijmegen is onze paraplu-gemeenschap voor mensen die willen praten over polyamorie, non-monogamie en alternatieve relatievormen. We organiseren bijeenkomsten, picknicks en borrels en onderhouden contacten met plaatselijke praatgroepen. Bezoek onze publieke facebook-pagina of stuur een bericht om te worden toegevoegd aan onze gesloten facebook-groep.

Stichting Polyamorie Nederland (vereniging)
Het doel van Stichting Polyamorie Nederland is het bevorderen van het delen van informatie, kennis en ervaring op het gebied van (meervoudige) liefdesrelaties en het bieden van de mogelijkheid gelijkgestemden te ontmoeten, zowel virtueel als in real life. Daarnaast streeft de stichting naar meer acceptatie van polyamorie in de samenleving en politiek. Op de website vind je informatie, evenementen, andere praatgroepen en een forum.

Pluk de Liefde (magazine)
Pluk de Liefde is een online magazine over polyamorie en andere open relaties.

Reddit.com/r/polyamory (community)
Een subreddit waar een open, liefdevolle community de tijd neemt om de vragen te beantwoorden van beginners tot gevorderden in non-monogamie.

Consent Castle Metafoor (informatie)
Deze Engelse comic introduceert onze favoriete metafoor over consent.

The 5 love languages (informatie)
Op welke manier laat jij je partner blijken dat je hen liefhebt? En op welke manier merk jij dit het liefste aan hen? Deze website heeft een hippe quiz over je favoriete communicatiestijlen op het gebied van liefde.

Captain Awkward (informatie)
Deze geweldige persoon heeft een bibliotheek volgeschreven met advies over ingewikkelde sociale situaties.

Multiamory (podcast en blog)
Een podcast met afleveringen van ongeveer 60 minuten vol met relatieadvies over polyamorie.

Andere Praatgroepen en Coaching

Poly Praatgroep Nijmegen (praatgroep)
Deze praatgroep bestaat inmiddels al zo'n vijf jaar en is uitgegroeid tot een hechte community en komt ongeveer tweemaandelijks bij elkaar. Als organisatie werken we nauw samen en organiseren we wel eens gezamenlijke evenementen.

Polyamory Nijmegen (praatgroep)
Engelstalige praatgroep over polyamorie, non-monogamie en andere vormen van alternatieve relatiestijlen. Deze groep richt zich specifiek op uitwisselingsstudenten, internationale expats en in het algemeen iedereen die Engels spreekt, in of rond de stad Nijmegen.

Meerminners (praatgroep)
Een praatgroep over consensuele non-monogamie in Utrecht.

De Vrije Ruimte (coaching)
Individuele- en relatiecoaching op het gebied van (polyamoreuze) relaties, liefde en seksualiteit in Utrecht. We vinden Roos Reijbroek zeer deskundig, professioneel en gewoon een fijn mens en raden haar dan ook zeker aan als coach.

Overzicht van poly-vriendelijke relatiecoaches
Het online magazine Pluk de liefde houdt een overzicht bij van alle poly-vriendelijke relatiecoaches en -therapeuten.

Boeken

The Ethical Slut (boek)
Een Engelstalig boek is voor alleenstaanden en stellen die ethische non-monogamie willen verkennen op een manier die emotioneel duurzaam is.

More Than Two (blog en boek)
Dit Engelstalige boek (en blog met dezelfde titel) geeft praktische handvaten voor mensen die beginnen met polyamorie.

Hold Me Tight/Houd Me Vast (boek)
Sue Johnson neemt je mee door de basisprincipes van Emotional Focused Therapy, een veelgebruikte methodiek in de relatietherapie. Dit boek gaat niet specifiek in op polyamoreuze relaties, maar wij beschouwen dit wel als een must-read voor iedereen in een of meerdere langdurige relaties.

Come as you are (boek)
Hét (Engelstalige) boek over seksualiteit. Hoewel het boek in eerste instantie gaat over cisgender vrouwen (dit is de groep vrouwen waar het meeste onderzoek naar is gedaan dat besproken word in het boek), is het wat ons betreft een must read voor iedereen die worstelt met of geïnteresseerd is in seksualiteit.

Polyamorie starterskit (boek)
Een informatief boekje over polyamorie van de Nederlandse schrijfster Belle van Beek. Het is een hele goede basis om snel meer te weten te komen over wat polyamorie inhoudt, welke misverstanden er zijn, waarom je het zou willen, hoe het in de praktijk gaat, hoe je er mee kunt beginnen en wat veelvoorkomende valkuilen zijn.

(Safer) Seks

LCI-richtlijnen (informatie)
LCI-richtlijnen van het RIVM zijn richtlijnen, stappenplannen en draaiboeken voor en door professionals in de infectieziektebestreiding. Een uitgebreid naslagwerk over SOA’s dus. Voor begrijpelijke informatie voor leken raden we het tabblad ‘Publieksinformatie’ aan.

Soapoli Online (webshop)
Een betrouwbare verstrekker van SOA-tests die je thuis kunt afnemen en met de post verstuurd.

Condoom Anoniem (webshop)
Deze website verstrekt ook SOA-tests die je thuis kunt afnemen en met de post verstuurd. We hebben zelf geen ervaring, maar hebben positieve ervaringen gehoord.

Informatie over orale seks en SOA’s (informatie)
Deze pagina geeft informatie over orale seks en de overdraagkansen van SOA’s. Let op: Deze pagina bevat plaatjes van de besproken ziektebeelden.

Overdraagkansen van SOA’s (informatie)
Deze pagina geeft informatie over de overdraagkansen van SOA's bij verschillende soorten seks. Helaas staat er geen bronvermelding bij.

Sexplanations (informatie)
Lindsey Doe is een enthousiaste sexuoloog die (Engelstalige) geweldige 'sexedutainment' maakt op Youtube.

Media over Polyamorie

Polyamory in the Media
Deze site houdt sinds 2005 het nieuws in de gaten op het gebied van polyamorie.

The Ethical Slut (web-serie)
Een homage aan het beroemde boek in de vorm van een knullige, ondergeproduceerde, maar desalniettemin vermakelijke web-serie.

Compersion (web-serie)
Een web-serie met een wat hogere productiewaarde en een diverse cast van uitmuntende acteurs.

You Me Her (televisieserie)
Tja, polyamorie-representatie in een HBO serie… need we say more? Een goed geproduceerde serie die de worstelingen van een jonge triad (drie mensen in één relatie) voor het grote publiek interessant maakt.

Kimchi Cuddles (comic)
Kimchi Cuddles is een Engelse webcomic die bewustzijn verspreidt over poly-, queer- en genderqueer-issues, voortbordurend op verhalen en ervaringen uit het echte leven. Met de nadruk op alternatieve relaties en gezinsstructuren is de authentieke kwetsbaarheid van Kimchi Cuddles voor iedereen herkenbaar.

Six films about non monogamy that don’t suck
Deze website over sexualiteit en relaties heeft de moeite genomen om films over non-monogamie te bekijken en uit te zoeken welke de moeite waard zijn om te kijken.

Geldzaken

Bunq (bank)
Deze poly-vriendelijke bank biedt de optie om een gezamenlijke rekening te openen met meer dan twee mensen.

Stut Consult (makelaar)
Adviesbureau en makelaardij in Nijmegen die zich specialiseert in woonprojecten waar meer dan twee mensen eigenaarschap willen hebben.